علمی

بهترین روش ترک کلونازپام با حضور پزشک چیست؟

بهترین روش ترک کلونازپام با حضور پزشک چیست؟

مصرف  مواد اعتیاد آور از جمله کلونازپام به نفع شما نیست! علاوه بر اینکه می‌تواند بر روی خلق‌وخو شما تاثیر گذار باشد بر روی سلامت جسمانی شما نیز تاثیرگذار است. بهترین راه برای سلامت جسمانی ترک این دارو می‌باشد. برای رسیدن به ترک کلونازپام باید عزم خود را جزم کنید و در این راه اراده داشته باشید. روش‌های مختلفی برای ترک  این دارو وجود دارد که در این مقاله به معرفی بهترین روش ترک کلونازپام می‌پردازیم. پس اگر قصد دارید این ماده اعتیاد آور را ترک کنید، چند دقیقه از وقت خود را به ما اختصاص دهید و این مقاله را مطالعه فرمایید.

کلونازپام چیست؟کلونازپام چیست؟

یکی از سوالات رایجی که اکثر افراد پس از شنیدن یا دیدن اسم کلونازپام به دنبال اطلاع از آن هستند سوالی با مضمون این است که کلونازپام چیست؟ کلونازپام نمونه‌ای از دارو‌ها است که به‌عنوان آرام بخش و تضعیف کننده سیستم عصبی مرکزی عمل می‌کنند.

کلونازپام که با نام تجاری کلونوپین شناخته می‌شود یک داروی ضد اضطراب است که به راحتی برخی از عملکرد‌های مغز و بدن را کند کرده تا بدن و مغز در آرامش باشد. این دارو در بسیاری از مواقع به عنوان درمان اختلالات هراس، اضطراب، استرس، فوبیا و تشنج توسط پزشکان متخصص تجویز می‌شود.

ترک و قطع این قرص تا دو هفته علائم حادی داشته که در این زمان علائم به اوج خود رسیده و تا یک ماه ادامه خواهد دارد. لازم است بدانید که سازمان غذا و داروی آمریکا اعلام  کرده مصرف خودسرانه کلونازپام بدون نظارت و تجویز پزشک می‌تواند وابستگی به وجود بیاورد.

این دارو به صورت جسمی و روانی باعث وابستگی خواهد شد. البته جالب است بدانید که اگر پزشک این دارو را برای هر یک از بیماری‌ها و اختلالات روانی تجویز نمایید مصرف‌کننده حق ندارد به صورت ناگهانی و خودسرانه مصرف را قطع کند، چرا که این کار می‌تواند اثر منفی بر روی سیستم عصبی و مغزی بیمار بگذارد.

 

آیا کلونازپام اعتیاد آور است؟

این دارو یکی از داروهایی است که بسیاری از افراد به صورت خودسرانه آن را مصرف می‌کنند، بدون اینکه بدانند این دارو اعتیاد آور است. کلونازپام دارویی است که به صورت مستقیم بر روی عملکرد مغز تاثیر می‌گذارد، در نتیجه زمانی که در طولانی مدت با دوزهای بالا مصرف شود اعتیاد آور است.

تحقیقات زیادی روی این دارو صورت گرفته و نتیجه نشان داده است زمانی که بیشتر از دو هفته از کلونازپام استفاده شود، برای اینکه بتوانید به راحتی آن را بدون علائم ترک قطع کنید باید به صورت تدریجی این عمل را انجام دهید.

 

کلونازپام مواد مخدر است؟

بسیاری از افراد نیز سوال می‌پرسند که آیا کلونازپام جز مواد مخدر محسوب می‌شود؟ این دارو حاوی مرفین است یا خیر؟ در پاسخ به چنین سوالاتی باید گفته شود که در تولید کلونازپام مشتقات مرفین مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، در نتیجه جز مواد مخدر محسوب نمی‌شود. اما توجه داشته باشید این دارو با دیگر داروها تداخل دارد مصرف همزمان کلونازپام با دیگر داروها احتمال بروز بیماری‌های حاد را بسیار افزایش می‌دهد، پس قبل از مصرف به این موضوع توجه داشته باشید و از مصرف خودسرانه  آن اکیدا خودداری فرمایید.

 

علائم ترک کلونازپام

برای ترک کلونازپام شاهد علائم ترک آن نیز خواهید بود، اما علائم ترک این دارو بیشتر در دو زمینه فیزیکی و روانی مشهود است.  در ادامه درباره این علائم صحبت خواهد شد.

علائم فیزیکی ترک کلونازپام

علائم حیاتی یا علائم فیزیکی اهمیت زیادی در ترک کلونازپام دارند. برای ترک آن باید تحت نظارت پزشک باشید تا بتوانید علائم حیاتی را مورد بررسی قرار دهید. علائم فیزیکی در ترک کلونازپام به شرح زیر است:

  •   لرزش
  • تهوع و استفاده سردرد
  •  دل درد
  •  از دست دادن حافظه کوتاه مدت
  •  تعریق زیاد
  •  افزایش فشار خون
  •  نامنظم شدن ضربان قلب
  • تاری دید و سرگیجه
  • اختلال در هماهنگی  و عملکرد حرکتی
  •  احساس سبکی سر و تشنج

 

علائم فیزیکی که در ترک کلونازپام اتفاق می‌افتد به دلیل این ایجاد می‌شود که مغز و بدن سعی می‌کند تا بتواند عملکرد خود را بدون کلونازپام به حالت عالی برگرداند.

 

علائم روانی ترک کلونازپام

ترک کلونازپام دارای علائم روانی نیز می‌باشد که احتمال اینکه در روند درمان و ترک این دارو بتوانید آن‌ها را مشاهده کنید، بسیار زیاد است. یکی از علائم روانی که پس از قطع مصرف کلونازپام بسیار شایع بوده ایجاد افکار مخرب و افکار خطرناک خودکشی است. حتی این موضوع در سال ۲۰۰۹ توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید و مورد هشدار قرار گرفت. از علائم روانی ترک داروی کلونازپام می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افسردگی شدید
  • مشکلات در تمرکز و تصمیم‌گیری
  • سردرگمی ذهنی و کابوس
  • توهمات
  • اضطراب، استرس و وحشت
  • کمبود انگیزه
  • خارج شدن از واقعیت
  • مشکل در احساس لذت

 

روش‌های ترک کلونازپام

روش‌های مختلفی برای ترک داروی کلونازپام وجود دارد که برخی از این روش‌ها را می‌توان روش‌های ترک کلونازپام با حضور پزشک و تحت نظارت پزشک دانست که این روش‌ها جز بهترین روش‌های ترک محسوب می‌شوند. دو مورد از بهترین روش‌های ترک داروی کلونازپام  به شرح زیر است:

سم زدایی برای ترک کلونازپام تحت نظارت پزشک

یکی از روش‌های ترک داروی کلونازپام، کاهش دوز کلونازپام است. این روش یکی از روش‌های موثر برای فریب دادن مغز به‌شمار می‌رود. مغز در این حالت تصور نمی‌کند که قصد دارید به صورت تدریجی مصرف را قطع کنید، فکز می‌کند که قصد ترک کردن کلونازپام را ندارید.

در این روش درمان باید سم زدایی نیز انجام شود که دوره سم زدایی و ترک تدریجی باید تحت نظارت پزشک انجام شود تا در هنگام ترک عواملی چون مقدار و میزان دوز مصرفی، وضعیت فرد، علائم ترک و… مورد بررسی قرار بگیرد و تحت کنترل باشند. در این روش به جهت اینکه تحت نظارت پزشک معالج هستید همه چی برنامه‌ریزی شده و اصولی پیش می‌رود تا بتوانید با کمترین علائم و به راحتی مصرف این دارو را قطع کنید.

 

رویکرد روان درمانی برای ترک کلونازپام

یکی از متد‌های خاصی که برای تکمیل روند درمان و ترک داروی کلونازپام مورد استفاده قرار می‌گیرد، رویکرد روان درمانی است تا بتوانید بدون اختلالات روانی و افکار مزاحم این دارو را ترک کنید. رویکرد روانی به صورت روان درمانی گروهی، خانواده درمانی، گروه درمانی، روان درمانی رفتاری و… انجام می‌شود.

 

کمپ ترک اعتیاد تجریش مرکزی مطرح برای ترک آسان کلونازپام

ترک دارویی چون کلونازپام نیز مانند انواع مواد اعتیاد آور سختی‌ها و دشواری‌های خود را دارد و لازم است برای کنترل دوز مصرفی و علائم آن تحت نظارت پزشک متخصص باشید. برای ترک این دارو می‌توانید به کمپ ترک اعتیاد تجریش تهران مراجعه فرمایید. این مرکز با داشتن کادر درمان و بهترین متخصصین حرفه‌ای توانسته‌ است از بهترین روش‌های ترک کلونازپام استفاده کند. با برنامه‌ریزی و نظارت متخصصین این مرکز می‌توانید با کمترین علائم فیزیکی و روانی به راحتی کلونازپام را ترک و مصرف آن را قطع نمایید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *